Cahil İnsanlar Yüzünden Ülkeyi Terk Etmek Doğru mu? (2/4)

Birey Olmak Ne Tür Sorunlar Yaşatır?

Ülkeyi terk etmek isteyen insan, birey olduğunu gizlemek zorunda kalmıştır. Zekasını belli bir seviyeye indirgemesi onu yormuştur. Çünkü, hem toplum hem de çiftleşeceğiniz kişinin yeniliklere pek de ihtiyacı yoktur. Örneğin, dişi için genelde zekanızdan daha çok ona sağladığınız kaynaklar ve erkekliğiniz önemlidir. Çünkü fazla zeki olmanız sıkıntılı bir durumdur. “Neden ki? Hani zeka iyi bir şeydi?” dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki: Beyin her zaman alışılagelmiş güven ortamını arar. Sıra dışı şeyler demek bilinmezlik demektir. Bilinmezlik ise korku vericidir. Korkular da ön yargıyı tetikler. Kimse korktuğu birine “Bu acaba nasıl biri. Bir tanışayım belki iyi biridir.” demez. Bu yüzden sıra dışı zeka her zaman iyi değildir.

Kalabalığın ortasında dikilen mutsuz kadın.

Potansiyeli olan birinin üreme uğruna zekasını kısması, onu zamanla depresyona sokacaktır. Keza toplumu mutlu etmek için de aynısı geçerlidir. Toplum, bireyi badem bıyıklı bir lise müdürüne dönüştürene kadar pes etmez. Unutmayın, insanı insan yapan en önemli şeylerden biri üretkenliktir. Devamlı aynı damgayı basan, aynı dersleri anlatan, aynı işe gidip gelen insanlar bir süre sonra hayattan bezer. Eğer kafayı sıyırıp liseli kızlara erotik foto atan bir lise hocasına dönüşmek istemiyorsak, bu gerçekleri de bilmemiz gerekiyor. Peki tüm bu sorunların tek çözümü ülkeyi terk etmek mi?

(bkz: Depresyondan Kurtulmak)

Kaçış Planı Yaparken Unutulan Detaylar

Kaçmak kelimesi, tüm bu eziyetleri yaşayan bireyler için gerçekten küfür gibi. İnsan kendi vatanından durup dururken niye kaçmak istesin, değil mi? Kendine göre belli sebepleri var ki ülkeyi terk etmek istiyor. Peki burada anlattığımız sebepler yüzünden ülkeyi terk etmek doğru mu? Kesinlikle yanlış! Neden? Çünkü kaçacak başka bir yer yok. Gerçekten yok. “Nasıl yani ya?” Evet, bu kaçınılmazlığı anlamak ve kabul etmek gerçekten zor, biliyorum. Ama bunu sizin için madde madde anlatmayı deneyeceğim. Tamam, kesin kararınızı verdiniz, olabilir. Ama önce bir durum değerlendirmesi yapalım.

  1. Siz kimsiniz? Kimliğinizin değeri ne?
  2. Gittiğiniz yere ne kadar değer katabileceksiniz?
  3. Gideceğiniz ülkenin standartları ne?
  4. Gideceğiniz ülkenin güvenliği ne durumda?
  5. Gittiğiniz yer gelecekte nasıl bir yere dönüşecek?