Bilgisayarının önünde telefonuna bakan kadın.

Tanışma programları geniş bant internetin ilk çıktığından bugüne hep revaçtaydı. Özellikle erkekler reddedilme korkuları yüzünden kendilerini garanti altına almak adına bu tür programlara yönelmişti. Günümüzde tanışma programları arasında en bilindiklerden biri de Tinder. Biz de bu yazımızda Tinder üzerinden örneklerle tanışma programları hakkında taktikler vereceğiz. Tinder kullanırken parmaklarını sağa kaydırmaktan yorulmuş ama bir türlü eşleşme yapamayan beyler burada mı? O zaman Tinder taktikleri başlasın!

Eminim sizin de bir arkadaşınız sürekli olarak Tinder üzerinde kızlarla eşleşip sizi kıskandırıyordur. Onlar buluşmaya giderken siz bir türlü sohbeti ilerletip, numarasını bile alamıyorsunuz. Onu bırakın eşleşemiyorsunuz bile. Bu konuda bazı fark edilmeyenleri keşfettik ve bunun için yardıma geçiyoruz. Aslında Tinder’da birkaç sır var. Fakat bu sırları keşfetmek için Tinder algoritmasının nasıl çalıştığını anlamamız lazım.

Tanışma Programları ve Algoritmaları

Tinder gibi tanışma programları beğendiğiniz kişiyi size gösterir. Eğer o kişiyi beğenirseniz fotoğrafını sağa kaydırdığınız zaman karşınızdaki kişiye istek yollarsınız. O kişi de sizi beğenirse eşleşmiş olursunuz. Bu da mesaj atma hakkına sahipsiniz demektir. Fakat sizi sağa kaydıran kişi sayısı çok az olursa, uygulama sizi diğer insanlara da göstermemeye başlıyor. Yani diyor ki, “Bu elemanı kimse beğenmedi hacı, bunu gösterme boşver.” Bu tür tanışma programları yanlış kullanıldığında bizi doğadan elemeye niyetleniyor.

Peki ne yapmalıyız? Bunun bir çözümü yok mu? Tabii ki var.

(Şunu da belirtmeden olmaz: Bu yazı Tinder hilesi tarzı bir yazı değildir. O tür bir beklentiniz varsa yanlış yere geldiniz. Hileyle gelen başarı kısa vadelidir. Elinizdekinden de olursunuz.)

Bu uygulamalarda ilk olarak şunu anlamamız gerekiyor: Uygulama bile olsa reddedilmek diğer reddedilişlerin de önünü açıyor. Yani sanal ortamın bile cinsel pazar ekonomisi var ve buradaki değerler oynayabiliyor. Bu tür tanışma programları sürekli reddedildiğinizde sizin istenmeyen bir ürün haline geldiğinizi algılayıp sizin tanıtımınızı yapmıyor. Bu gerçekten çok acı bir durum.

(bkz: Reddedilmek)