Sigarayla kahve içen şapkalı şişman genç

Hesaplansa Türkiye’nin yüzde doksanını oluşturacak olan bir erkek türüdür delta erkek. Hani Instagram’dan birbiriyle sidik yarışına girenler var ya, bir elinde sigarası diğer elinde de tesbihi olan şu tipler. Erkek kuaförlerinin yeni saç stili bulmak için kullandıkları gönüllü kobaylar. Evet! İşte onlar. Doğada sahipsiz dolaşıyor gibi görünseler de onlar da bir kategoriye dahil. Nargile kafelerin ve Apple’ın başlıca gelir kaynağı olan bu dümdüz adama delta erkek deniyor. Bu makalemizde işe yaramazlığın ve özentiliğin simgesi olan delta erkeği inceleyeceğiz.

Delta Erkek Nedir?

Delta erkek aslında alfa rolü yapan bir beta erkek. En büyük ihtiyacı da çevresi tarafından onaylanmak. Bu adam insanları etkileyebilmek için fırsat kollar. Fark edilmeyi o kadar çok istemesine rağmen kendini geliştirmeye vakit ayırmaz. Nasıl davranması gerektiğini sosyal medyadan öğrenir. Dolayısıyla edindiği bilgiler de yüzeysel olur. Hayatı trendlerden takip eden delta erkek, zayıflaması gerekiyorsa o dönem moda olan diyetleri uygular. Spor yapması gerekiyorsa sağlıklı olmayı geçtim estetiği bile hiçe sayarak yine trendde ne varsa onu yapar. “Bacakları boşver kanki. Üst vücudu şişik erkekleri kadınlar daha çok seviyormuş.” der, sonra da çubuk bacaklı bir zalım olur çıkar.

Delta Erkeğin Düşünce Tarzı

Delta erkek her daim havalı olmaya çalışır ama bunu nasıl yapacağını bilmez. Nasıl giyinilir veya nasıl davranılır bir fikri yoktur ama kendisini başarıya ulaştıracak her türlü taktiği denemeye hazırdır.

Örneğin; “Kızla konuşulacak konular”, “Kızlarla nasıl mesajlaşılır?”, “En iyi aşk müzikleri” gibi konuları medyadan göre göre öğrenir. Uyuşturucu madde kullanmak havalı mı?  Bir bakmışsın en kurtarılamaz madde bağımlısı o oluvermiş. (Tabii ki yalandan.) Ağzından düşürmediği sigarası ve içki şişeleriyle yarı baygın şekilde selfiler atar. Ne müzik dinleyeceğine bile kendisi karar vermez. Başkalarının zevklerini taklit eder. Yani delta erkeğin kafa yapısını özetlersek:

Çoğunluğun sevdiği müzikleri dinler, çoğunluğun sevdiği kıyafetleri giyer ve çoğunluğun beğendiği şeyleri beğenir. Çünkü kendi tarzını yaratacak bilgi birikimine sahip değildir. Bilgisi yüzeyseldir. “Bu tasarım iyi olmuş. Bak bu müzik şu şu sebeplerden dolayı iyi.” şeklinde fikir beyan edemez. Altyapısı yoktur. Estetik algısı ve müzik zevki gibi şeyleri dışarıdan birinin ona öğretmesi gerekir. “Kızlar horoz saçlı erkek mi seviyor? Tamam o zaman, yanları hemen kazıtıyorum.” Kadınlar yarın birgün “Gri taytlı erkeklere bayılırız” dese, onu bile hiç düşünmeden uygulayacağına emin olabilirsiniz.